EOJD 2017

De EO-jongerendag was weer een feestje! Het thema “Fear not” kwam in alle opzichten naar voren. Voor velen een actueel onderwerp. Spelen met de BEAM Worship Band was natuurlijk ook weer te gek om te doen. Niet alleen omdat het een groot voorrecht is om aan zoveel mensen iets van Gods licht te mogen laten zien, maar ook gewoon omdat EO alles zo goed voor ons regelt. Goed eten, super chill hotel, geweldige begeleiding, heul fijn geluid, lekker opgemaakt worden en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik heb met volle teugen genoten en… ge-insta-storied vanaf m’n brand new instagram account @amanlock. Gemist? Bekijk hem dan hier :)

Thuis

Het is weer de hoogste tijd voor een berichtje. De tijd vliegt… mijn laatste bericht stamt nog uit het jaar 2016. Dat kan natuurlijk niet. Mijn excuus is dat ik sinds januari, naast m’n muziek en moederschap, weer aan het werk ben gegaan en dat is flink inkomen! Ik hou er wel van om een hoop ballen in de lucht te houden, maar na een jaartje erg rustig aan doen is het weer even flink schakelen.

Ik hoef niet stil te zitten. Dat is dan wel weer leuk :). In maart hadden we een toffe worshipnight in Bonfire Dordrecht. En as we speak zit ik midden in het Soul Survivor Festival. Lieve Sarah, die daar de afgelopen jaren de aanbiddingleidt is lekker met haar kersverse man in Amerika voor een worshipschool en dus mocht ik weer eens op mijn oude plekkie terugkomen. Thuis. Ik voel me er als een vis in het water en ik vind het super leuk om het weer eens te mogen doen. Morgenavond nog een laatste avondje spelen samen met Tom Smith die de rest van de week ook aanbidding heeft geleid. But I could go on and on… Zullen we die tenten nog even laten staan…?

Aan de slag voor New Wine

Vorig jaar rond deze tijd kwam ik zonder werk te zitten en heb toen besloten om niet direct naar een nieuwe baan te zoeken, maar 2016 te starten met een periode van 4 maanden fulltime gericht op aanbidding en muziek. De reden was dat ik altijd het gevoel heb gehad dat ik ooit eens minder zou gaan werken (of helemaal zou stoppen) om me meer bezig te kunnen houden met aanbidding, aanbiddingleiden en anderen inspireren op dat vlak. Ik heb het gevoel dat God mij roept om breder dan de lokale kerk bezig te zijn met dit onderwerp. Door mijn betrokkenheid bij Soul Survivor, Worship Central en nu ook BEAM zie ik dat God deuren geopend heeft waarbij ik op landelijk vlak hier mee bezig kan zijn. Een bevestiging van het gevoel dat daar mijn roeping ligt.

Vier maanden fulltime aan de slag met aanbidding voelde dus goed en ik hoopte dat God opnieuw ergens een deur zou openen, zodat ik opnieuw en meer op landelijk vlak aan de slag kan met aanbidding. Toen de vier maanden voorbij waren, was er geen deur open gegaan. Ik had de conclusie getrokken om weer een baan te gaan zoeken. Maar… ondertussen was ik ook zwanger, wat het lastig maakte om te solliciteren. Het voelde als 4 maanden extra die ik kreeg om nog steeds fulltime bezig te zijn met aanbidding met daarna nog eens een periode van 4 maanden zwangerschapsverlof. En dus ging ik zo door en hoopte nog steeds dat God ergens een deur zou openen.

In oktober belde toen ineens Bart Visser, van New Wine. Ze zochten een stafwerker Worship, die bezig zou gaan houden met aanbidding in de kerken van Nederland, o.a. door het geven van trainingen. Geen betaalde baan. Geen fulltime job (gelukkig maar want ik had ook nét weer een betaalde job gevonden voor 2 dagen). Het voelde toch als die ene deur waar ik op zat te wachten, die open ging. Op een onverwachte plek (dat had ik kunnen weten). Vanaf januari officieel, na mijn verlof, ben ik aan de slag voor New Wine. Inmiddels heb ik kennis gemaakt met m’n nieuwe collega’s en zojuist werd ik verrast met dit taartje (zie foto) om me welkom te heten en een fijne kerst te wensen. I’m liking this already! ;)

Heel tof om dit jaar zo af te sluiten. 2017 start weer met een hoop nieuwe dingen voor mij: een rol bij New Wine, een nieuwe baan en natuurlijk ook nog het moederschap. Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan!

Jou wens ik ook hele fijne kerstdagen en een mooi 2017! Dat God je mag zegenen in alles wat je doet en dat je zult genieten van het moois dat God je geeft.

Nieuwe video = klaar!

Ja! Hij is er: de nieuwe worshipset video van mij &band. Weer een half uur worship om te gebruiken bij jouw stille tijd, in je kerk, kring of waar dan ook. Lees hier meer over de gedachten achter deze video’s en bekijk de video’s hier. Enjoy!
tweede-worship-set-video

Hoera, een zoon!

Eindelijk kunnen we het grote nieuws delen: onze zoon Liam is geboren op 16 oktober 2016! Op één dag na is hij twee weken na de uitgerekende datum onze wereld komen verrijken. Hij is kerngezond en ook met mij gaat het steeds weer beter.

We zijn enorm blij, verliefd en moe :). We leren elkaar rustig kennen en we genieten van onze tijd als pasgeboren gezin.

Voorlopig t/m 15 december 2016 vier ik mijn verlof. Maar… eind deze maand volgt nog een nieuwe worshipset video, voor het geval je me niet kan missen ;).

In de maak: nieuwe worship set video

Vandaag doken we weer met &Band de studio in voor een nieuwe Worship Set Video! Dit keer waren we in de studio van Room Service Music. Opnieuw hebben we een moment van aanbidding vast weten te leggen op beeld. Dit keer bestaat de video uit zes bekende liedjes en één eigen nummer. We hebben het weer live opgenomen. Dat wil zeggen: alles in één keer achter elkaar, tegelijk gespeeld.

De video wordt nu ge-edit, het geluid gemixt en hopelijk komt dan eind oktober onze nieuwe video online!

Stay tuned…

Throwback > EOJD 2016

Ook dit jaar mochten we weer los op de EO-Jongerendag met de Beam Worship Band. Het blijft iets unieks… zo groots, zo goed georganiseerd, je hebt te maken met live-publiek én TV, de band is eigenlijk een samengraapt groepje mensen waarmee we speciaal voor de jongerendag spelen en voorbereiden. Een traject dat vroeg in het jaar al begint om vervolgens in één dag (die veel te snel voorbij gaat) alles goed neer te kunnen zetten. Het was wederom een te gekke ervaring!

Ik had het voorrecht om het eerste blok te leiden. Een leuke uitdaging, omdat het een blok is waarbij de zaal nog behoorlijk warm gedraaid moet worden en het veel up-tempo nummers zijn. Comfortabeler voel ik me bij de wat rustigere blokken, waar je meer de diepte in kunt, maar juist daarom vond ik het enorm leuk om eens uit mijn comfort-zone te komen en iets anders te doen.

Alle video’s van onze band tijdens de EO-Jongerendag kun je hier bekijken:

Vier maanden try out voorbij

Begin dit jaar zette ik een nieuwe stap: ik zou mij voor een periode van in elk geval vier maanden fulltime gaan richten op muziek maken, liedjes schrijven en aanbidding leiden. Deze vier maanden zijn nu voorbij. Tijd voor een update!

In het begin was het even zoeken hoe ik mijn tijd ging invullen. Naar het bos voor inspiratie, mezelf opsluiten op zolder om te schrijven en ook samenwerking zoeken met anderen om te schrijven. Dat ging op zich goed, maar ik merkte dat ik het lastig vond om geen deadlines te hebben en dus redelijk vrij te zijn in hoe ik mijn tijd indeelde. Een heel andere manier van werken dan ik vanuit mijn dienstverband gewend was. Daar heb je gewoon te maken met projecten, to-do lists en momenten waarop iets af moet zijn. Ik was gewend om het druk te hebben en nu had ik ineens zeeën van tijd. Mijn muzikale bezigheden deed ik vaak in de avonden en weekenden, nu deed ik dat overdag en had ik ’s avonds ineens veel tijd over. Ik begon een hobby te missen :). Januari en februari zijn in christelijk-muziekland rustige maanden, dus ook dat leverde geen werkdruk op.

Vanaf maart kreeg ik het ietsje drukker en kon ik mezelf ook beter bezig houden. Maar toch heb ik de eindconclusie getrokken dat ik het lekker vind om nóg iets drukker te zijn en iets meer onder druk van deadlines te werken. Toch projectjes dus. De insteek is daarom om er weer iets bij te gaan zoeken voor zo’n 2 á 3 dagen. Dat is sowieso voor de financiën fijn, maar ook voor de structuur die ik gemist heb :). Ik wil wel mijn hoofdfocus op muziek blijven houden voorlopig. Dus de baan ernaast moet iets niet al te ingewikkelds zijn, zodat dát de bijbaan is, in plaats van dat het muziek maken de bijzaak is.

Keep you posted.

Worshipset Video’s

Samen met mijn band maak ik Worshipset video’s. Ik vertel je graag meer over de gedachten erachter. En natuurlijk kun je de video’s hier bekijken.

De missie van mij en &Band

Het belangrijkste waar &Band en ik ons mee bezig willen houden, is mensen mee nemen naar het hart van de Vader door muziek. Of te wel… aanbiddingleiden. We geloven dat God het verdient om vereerd te worden met alles wat we te brengen hebben en dat we er naar mogen jagen om Hem écht te kennen. Om die reden willen we steeds opnieuw tijd doorbrengen met Hem, steeds opnieuw willen we dichtbij Hem komen om nieuwe stukjes van Zijn ondoorgrondelijke grootheid te ontdekken. Muziek helpt ons daarbij en we hopen jou daarin mee te kunnen nemen. We hopen door onze muziek iets van Gods onvoorwaardelijke liefde voor jou te communiceren, zodat het gemakkelijk wordt om God te ontmoeten. Of je Hem nu al kent of niet.

Waarom een video?

Het idee om iets op te nemen lag er al langer. Maar de klik met het maken van een EP of CD ontbrak. Ik wilde niet zomaar de zoveelste worship-CD uitbrengen. Ik wil mensen leiden naar een hart-tot-hart ontmoeting met God. Met deze video’s blijven we heel dichtbij wat we normaal gesproken ook doen in een zaal met mensen. En dat is precies de bedoeling. We leiden mensen in aanbidding, maar dan door een video. We hebben aan één stuk de liederen in een live-setting opgenomen en geen instrumenten of zang over gedaan in een studio. We hebben kiezen voor aantal bekende liederen en beperken het eigen materiaal, zodat je gemakkelijk mee kunt doen. We hebben geprobeerd het zo toegankelijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld door de ondertiteling toe te voegen.

De doelgroep

We richten ons op individuen die de video willen gebruiken in hun stille tijd, of misschien wel in hun zoektocht naar Gods Liefde. De video kan ook gebruikt worden door kerken of kringen, bijvoorbeeld wanneer er geen eigen aanbiddingteam beschikbaar is. Een mooie bijzaak zou zijn als andere aanbiddingteams zich geïnspireerd voelen door deze video en het hun eigen leiden van aanbidding kan verdiepen.

De kosten

Hoewel het maken van de video geld kost, kiezen we ervoor om het gratis beschikbaar te stellen. Door het verzorgen van (huiskamer)concerten en dankzij giften halen we geld op om de kosten te dekken. Ons verlangen om mensen te bereiken is groter dan dat we er geld aan willen verdienen.

De toekomst

We zouden heel graag doorgaan met het maken van deze video’s, zodat er ook zo nu en dan wat nieuws te zien en te gebruiken valt. Door ons weer uit te nodigen voor huiskamerconcerten en/of worshipnights kunnen we opnieuw sparen voor het maken van een nieuwe video. Dus… nodig ons uit!

We wensen je heel veel zegen bij het gebruiken van de video’s en we hopen en bidden dat het doel dat we ermee hebben bereikt wordt!

Worshipset Video I

Worshipset Video

Worshipset Video II

tweede-worship-set-video

All is for Your glory – Live @ Bonfire, Dordrecht

In oktober 2015 waren we te gast in Bonfire, Dordrecht om daar de aanbidding te leiden. De avond is gefilmd en nu kunnen we deze video met je delen, van het lied All is for Your Glory, geschreven door Cory Asbury.

Je kunt de MP3 van deze live-song ook kopen: