EO-Jongerendag 2014

Het zit er alweer op: de EO-Jongerendag 2014! Wat een enorm feest is het geweest. Niet. Nor. Maal! Compleet anders dan vorig jaar en wederom: wat een ervaring! Ik ben nog helemaal aan het nagenieten. Hierbij mijn verslag-van-de-dag.

Om te beginnen is de EO HEEL goed in het zorgen voor z’n mensen. Goed eten, goede faciliteiten, een beetje verwennen. Dat maakt het extra leuk om te werken voor die club. Onze bandheld Anke -die ons tijdens de dagen heeft begeleid en alles voor ons heeft geregeld (maar ook gewoon een beetje onze band-mama was)- maakte het enorm relaxed. Dankzij al haar geregel, konden wij optimaal genieten en natuurlijk focussen op onze eigen taak: aanbidding leiden.

Vrijdagochtend begonnen we met de soundcheck. Mijn lieve man had mij en wat bandgenoten, op de vroege ochtend, naar het Gelredome gebracht. De hele dag zijn we in de weer geweest: soundcheck op het podium, repeteren in een andere zaal, lunch, diner, kleding uitzoeken, de opening doorlopen, etc. Een leuke bezigheid. Vervolgens gingen we naar het hotel, waar we nog even lekker hebben gezwommen en in de sauna hebben gezeten, om vervolgens fris en fruitig naar Nederland Spanje te kijken in de lobby. En wat een wedstrijd… 5-1! Feestje! Toch op tijd naar bed, want morgen een lange dag.

verslag eojd 2

Zaterdagochtend genoten we van het luxe ontbijtbuffet in het hotel, om vervolgens rond een uur of 10 in de makeup te zitten. Haar doen, kleren aan, nog even de laatste dingen doorspreken, lunchen en daar gingen we: dwars door het publiek (met beveiliging… dan voel je je dus echt heel cool), naar het podium in het midden van de zaal. Microfoon pakken, zender pakken, oortjes in. We stonden er klaar voor! Ondertussen zocht ik naar m’n hubby (en de tieners die hij bij zich had) in het publiek. Teveel mensen, geen schijn van kans. Toen kwam onze cue en sprongen we het podium op: let the party begin!

Het podium was rond dit jaar, met 4 ‘armen’ de zaal in. De opdracht: lekker heen en weer lopen. En dat hebben we gedaan. Met acht zangers is dat een geen straf, want je komt altijd wel iemand tegen op podium en dat geeft een goeie energie. De liedjes lieten het ook toe om helemaal los te gaan, dankzij de geniale arrangementen van onze bandbreinen Chris en William. Dubstep, dance, noem het maar… alles kwam voorbij! Daarbij was het geluid op onze oortjes ook nog eens SUPER, wat gewoon heel erg helpt om je te ontspannen op podium. Hulde aan Johnny v.d. Hulst & co! Tot slot zorgde drummer Joel voor de juiste vibe door af en toe wat enthousiasts te roepen door de ‘talk back-mic’, die we alleen op onze oortjes konden horen. En dan die sfeer in het stadion: iedereen uit zijn plaat vanaf het eerste nummer! Maar we hebben later op de dag ook een moment gehad dat iedereen muisstil was, voor onze grote God! Impressive met 27.000 man!

Kortom: het was HEEL leuk. Dat we er als team voor de tweede keer stonden, zorgt er voor dat we beter op elkaar ingespeeld zijn. We hebben van vorig jaar geleerd en konden het daardoor dit jaar beter doen. En dat is (volgens mij) gelukt. Maar ook dit jaar hebben we weer een hoop leerpunten mee naar huis genomen, voor een mogelijk volgend jaar.

Tussendoor hebben we natuurlijk ook nog kunnen genieten van de optredens van de andere bands. Mijn persoonlijke hoogtepunt: Matt Redman. Wow, wat is die gast GOED.
Ook Rend Collective was erg leuk! Beth Croft (aanbiddingleider Soul Survivor UK) deed met hen mee, dus Soul Survivor was weer goed vertegenwoordigd met Matt, Beth, Hanne en mijzelf. =)

Voor nu… verder nagenieten. Er zijn al wat filmpjes verschenen van de dag en er volgen er steeds meer. Je kunt op uitzending gemist de dag terugkijken. En a.s. zaterdag is er ook nog een musicspecial op TV te zien, waar ik voor ben geïnterviewd bij mij thuis. Om 22.55u op Ned 3. Kijken dus!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.