Zingen over gerechtigheid

De tweede CD van Schrijvers voor Gerechtigheid is klaar. Afgelopen woensdag was de presentatie van deze nieuwe CD ‘Licht Aan’ in Houten. Een bijzondere avond.

Ruim een jaar geleden begonnen de schrijvers de eerste teksten op papier te zetten en nu ligt het eindresultaat in de winkels. Het doel van SvG is om kerken te helpen meer over het onderwerp ‘gerechtigheid’ te zingen. Een onderwerp dat zo belangrijk is in de bijbel, maar nauwelijks in onze liederen naar voren komt.

Afgelopen woensdag, in een goed gevulde zaal, was ik één van de zangeressen die de liederen ten gehore mocht brengen. Het was bijzonder en indrukwekkend. Want als al deze liederen zo achter elkaar te horen zijn, dan begrijp je pas echt waar het over gaat. Je wordt je er weer extra van bewust, dat God de aarde heeft geschapen en dat ‘Hij zag dat het goed was’. Vervolgens heeft Hij zijn mooie creatie in handen van de mensen gelegd… En wat doen wij ermee, “wij” als mensheid? Hoe gaan wij om met elkaar? Hoe gaan wij om met de natuur? Hoe kijken we naar anderen?

Door het luisteren van de liederen wordt je je bewust van jouw rol in het geheel. Ik kán iets doen. Ik hoef niet naar Afrika de economie te helpen. Ik kan beginnen met het liefhebben van mijn buren en andere mensen om mij heen. “Kleine gebaren van liefde zijn sterk”, zegt één van de liederen. En dat is precies wat het is. Jouw kleine gebaar kan het verschil maken.

De CD is een aanrader, echt waar. Niet alleen omdat ik er een liedje op zing =) maar echt inhoudelijk. Het is zo goed geschreven en het is zo goed uitgevoerd. Over alles is nagedacht: de woorden, de sounds, de volgorde, de layout.
Zorg dat je hem in ieder geval luistert en help SvG om door te gaan met deze belangrijke opdracht, door een CD te kopen of een gift te geven. www.schrijversvoorgerechtigheid.nl/winkel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.