Bio & Portfolio

Amanda Lock (1986) groeit op in hartje Rotterdam, in een gezin vol muziek. Iedereen speelt een instrument en regelmatig wordt er bij de piano met elkaar gezongen. Amanda leert op blokfluitles noten lezen en als zij 8 jaar is mag ze ein-de-lijk op vioolles. Na vier jaar switcht ze voor een jaartje naar de saxofoon, maar dan besluit ze dat vooral zingen écht haar hart heeft. Ondertussen zat Amanda op kinderkoor The Springkids en zong actief mee met de activiteiten in de kerk en op school. Op 11-jarige leeftijd zong ze voor de oefen-CD van kinder-kerstmusical “Geen paleis, maar een stal” de liedjes voor de rol van Maria in.

Vanaf 15-jarige leeftijd gaat Amanda serieuzer aan de slag met muziek. Ze leert van een vriendin wat akkoorden op gitaar, zodat er op de jeugdgroep gezongen kan worden. Ze krijgt een eerste echte solo toebedeeld tijdens een jeugdevent in haar kerk: de SisterAct-versie van ‘Joyful, joyful’. En een bevriend bruidspaar vraagt haar de aanbidding te leiden in hun trouwdienst. Zonder enige ervaring gaat Amanda de uitdaging aan en een nieuwe passie is geboren. Amanda mag vaker meezingen in haar kerk en wordt de vaste aanbiddingleider van de jeugddiensten daar.

Als ze 18 is wordt Amanda gevraagd backing vocal te worden bij de Soul Survivor Band. Na een paar jaar meezingen, wordt ze opgeleid tot aanbiddingleider en leidt dan voor een aantal jaar de aanbidding op het Soul Survivor Festival en de andere activiteiten die Soul Survivor organiseert. Ondertussen wordt ze met enige regelmaat gevraagd om aanbidding te leiden in (jeugd-)kerken, op conferenties en meer. Zo zingt zij zo’n 1,5 jaar mee op Baan7, een jeugdkerk in Aalsmeer, een aantal zomers is zij te vinden op Vakantiepark De Betteld en bij het tienerprogramma op de Herstel-conferentie. Ook zingt ze mee met verschillende studio-projecten, zoals Schrijvers voor GerechtigheidPsalmen Voor Nu, het Vreemdelingencollectief en de CD van Ramon Plakke.

Als ze 26 is neemt ze afscheid van Soul Survivor. Dat zelfde jaar (2012) trouwt ze met Christiaan en neemt een korte pauze van haar muzikale bezigheden. In die periode neemt ze tevens het besluit zich voornamelijk te willen richten op christelijke muziek en het leiden van aanbidding.
Niet lang na haar ‘pauze’ wordt Amanda gevraagd om één van de aanbiddingleiders te worden op de EO-Jongerendag en sluit ze zich aan bij Worship Central, waardoor ze betrokken is bij de ontwikkeling van de Nederlandstalige Worship Central Cursus. Ook volgt er een tweede CD van Schrijvers voor Gerechtigheid en ze gaat aan de slag met haar eigen band, onder de noemer ‘Amanda Lock &Band’. Met &Band speelt Amanda regelmatig in – onder anderen – gebedshuizen en huiskamers door het hele land en nemen zij in 2016 twee worshipvideo’s op. Eind dat jaar raakt ze betrokken bij New Wine en namens hen geeft ze trainingen aan muziekteams van kerken. Van 2017 t/m 2019 organiseert ze jaarlijks, namens haar thuisgemeente (Vineyard Amersfoort), jaarlijkse trainingsdagen voor muziekteams van kerken uit de regio, onder de noemer Why We Worship. Ook wordt ze onderdeel van het Adem Project.

Als in 2020 de coronacrisis opduikt, vallen veel van deze werkzaamheden stil, maar krijgt ze een rol als een van de aanbiddingleiders in de BEAM Kerkdiensten die elke week op NPO2 en YouTube worden uitgezonden.

Amanda voelt zich sterk geroepen tot het leiden van aanbidding en heeft een groeiend verlangen om aanbidding te zien opbloeien in de kerken van Nederland.